Blogi

Motivaatio

Olen usein huomannut, että uutta asiaa aloittaessa motivaatiota riittäisi vaikka kaverillekkin asti. Uudet asiat ja muutokset kasvattavat motivaatiota. Mutta entäs sitten, kun arki lyö päälle ja tehtävästä on häipynyt uutuuden viehätys?  Tässä kohtaa usein ensimmäinen pohjakosketus tapahtuu, niin mistä löytää motivaatiota lisää?

Tutkitusti tulokset nostattavat motivaatiota. Aseta jokaiselle päivälle konkreettinen tavoite, jota kohti menet. Sen ei tarvi olla yhtään sen erikoisempi. Esimerkiksi jos olet lopettamassa tupakointia, niin aseta itsellesi tavoite olla polttamatta sinä päivänä. Kun onnistut siinä, niin ota ilo irti onnistumisen tunteesta ja muista se tunne seuraavalla kerralla, kun halu nousee uudelleen.
Kerää itsellesi hyvä yhteisö ympärille, joka on menossa samaa tavoitetta kohti. Ryhmän luoma paine ohjaa enemmän yrittämään ja positiiviset ihmiset ympärillä luovat hyvää fiilistä.
On myös hyvä miettiä onko tavoite sinulle itsellesi tärkeä. On paljon helpompaa tavoitella asiaa, joka on sinulle tärkeä, eikä kenenkään toisen tahon määrittelemä.
Siinä muutama pointti, joita itse huomioin silloin, kun kaikki ei mene suunnitellusti. Näitten lisäksi on myös hyvä unelmoida ja kuvitella itsensä tilanteeseen, johon on pyrkimässä. Suuren vaikutuksen antaa myös liikunta ja ylipäätään terveelliset elämäntavat. Kun energiat on korkealla tasolla, niin on paljon helpompaa olla luova ja insipiroitunut.
Arvosta ja  usko itseesi, sinä pystyt siihen! 😉
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Kaikki oikeudet pidätetään.
Myyntipalvelu Jaakkola © 2019

Design & koodi ~ Neotar Media

Vieritä ylös